Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Не контентом єдиним: українські блогери, які допомагають ЗСУ

А ви знаєте який ще сьогодні день? Міжнародний день блогера! Здавалося б, якого ще свята не вистачає, але у наших теперішніх воєнних реаліях багато представників цієї медіа професії роблять прекрасні речі, і мова зараз не тільки про україномовний контент.

Інформатор зібрав для вас п’ятірку рекомендацій блогерів, яких не тільки варто подивитися, але яким і варто подякувати за допомогу на інформаційному фронті та підтримку ЗСУ.

Що ж, почнемо з нашого земляка Олександра Куровського. Його кар’єра стартувала з тамадування на весіллях, чим Олександр створив довкола себе потужний ореол веселого хлопця. Та на цьому він зупинився і з двома друзями заснував ютуб-проєкт “Автори”, на сьогодні на цьому каналі можна знайти рекламні ролики, креативні відео та різноманітні україномовні ютуб-шоу власного виробництва. На канал підписано понад 23 тисячі фоловерів. Також Сашко веде свій розважальний ТікТок де ще майже 23 тисячі фоловерів. Олександр, до слова, з початку повномасштабної воєнної агресії рф не розгубився і почав активну волонтерську діяльність. Детальніше про це ми поговорили з ним в інтерв’ю Олександр Куровський: “Я з першого дня знаю, що ми переможемо”

Наступним у нашому списку опинився Віталій Гордієнко. Цей харизматичний чоловік, окрім того, що актор театру і кіно, має ще й цікавий канал на YouTube — “Загін кіноманів”, кількість підписників – 401 тисяча, загальних переглядів – кілька мільйонів. До війни основною темою каналу Віталія було знайомство підписників з неймовірним світом кіно, де окремої уваги заслуговує серія роликів про український дубляж. Після 24 лютого Гордієнко взяв ще одну місію — викривати брехню про “хороших рускіх” й розповідати про багату українську культуру. А разом зі своїми колегами Віталій зібрав на допомогу ЗСУ понад 2 мільйони гривень. І успішно продовжує цим займатися. Ну от як не підписатися після такого на “Загін Кіноманів”?

Пройти повз нашу добірку не зміг й популярний шоумен, трохи політик, комік і волонтер з великої літери “В” — Сергій Притула. Він практично не потребує представлення. Окрім власного ютуб-каналу на який підписано понад 390 тисяч людей та десятків шоу на телебаченні, Сергій з 2014 року займається волонтерством, і разом з “Фондом Сергія Притули” потужно підтримує українську армію коштами, лік яких вже давно, мабуть, перевалив за мільярд гривень.

Ще одним представником україномовного блогерського десанту ми обрали Андрія Шимановського. Якщо у вас на гаджеті є додаток ТікТок, то ви точно знаєте його за веселими відео де Андрій вчить правильно розмовляти українською. В чому різниця між “протягом” і “на протязі” допоможе згадати саме він. На його акаунті у ТікТоці на сьогодні більше ніж 266 тисяч підписників і це вражає і тішить, адже і в цій соцмережі віднедавна майже зникли рекомендації сусіда-терориста. Андрій також займається волонтерством і фінансово допомагає ЗСУ. Понад 600 тисяч гривень на сьогодні допомогли нашим бійцям на передовій. Отакого б нам омбудсмена української мови! Цікаво, чи погодився б на таку посаду Андрій Шимановський?

А завершує цю добірку простий хлопака з Запоріжжя Тайлер Андерсон і його канал “Geek Journal”. Це, мабуть, також один з тих ютуб-проєктів, які вже не потребують представлення. Але ми усе ж нагадаємо. “Geek Journal” —  чи не найстаріший канал в україномовному ютубі, на якому Тайлер розповідав про новинки кіно в українському прокаті, робив веселі й максимально об’єктивні відгуки про кіно, оглядав новини про супергероїку і все що подобається сучасним ґікам. А якось Тайлер навіть втрапив у скандал з 1+1 і ледь не позбувся свого каналу на понад 270 тисяч підписників. Сьогодні ж Тайлер та його кохана й колега Юліана створюють антиросійський контент і донатами підтримують ЗСУ, але й про основний меседж каналу не забувають.

От і скажіть, як після такого різноманіття й харизматичності українських блогерів можна дивитися контент російською мовою? От і ми кажемо — ніяк.

Допомагайте ЗСУ, дивіться український контент і не забувайте — усе буде Україна.

Остап Микитюк

Нагору