Інформатор Калуш

ВЛАДА

Калуська влада і перевізники знайшли компроміс — 12 грн за одну поїздку

Рано чи пізно питання щодо цін за проїзд у міському транспорті повинно було піднятися. Сьогодні розв’язання цієї проблеми нарешті зрушило з мертвої точки. 

Повідомляє Інформатор посилаючись на Калуську міську раду.

Зі слів міського голови Калуша стало відомо, що за  попередніми розрахунками вартість проїзду, який би забезпечував рентабельність, мав би становити 20 грн. Та за висновками залучених аудиторів, де в розрахунок бралася вартість пального, кількість всіх, без виключення, пасажирів (в тому числі й пільговиків, компенсація за яких надається з бюджету громади) тариф з 8 грн має підвищитися максимум на 4-5 грн.

У виконкомі з цього приводу відбулось чимало зустрічей з перевізниками, де детально вивчались пропозиції з боку суб’єктів господарювання, що забезпечують міські перевезення.

“Компромісним, вочевидь, між усіма зацікавленими сторонами (пасажирами міського громадського транспорту, перевізниками та виконавчим комітетом) є оптимальний з усіх можливих варіантів – 12 грн за одну поїздку. Звертаємо увагу, що цей тариф не стосується приміських перевезень. Такий узгоджений проєкт рішення виконавчого комітету вже оприлюднено на офіційному сайті міської ради й буде поданий на розгляд виконавчого комітету найближчим часом”, — коментує розв’язання проблеми Андрій Найда.

Остап Микитюк

Нагору