Інформатор Калуш

ТРЕШ

Євробачення-2023 точно буде не в Калуші!

І навіть не в Україні. Європейська мовна спілка прийняла рішення, що конкурс має пройти в іншій країні. Зараз розглядають проведення у Великій Британії.

Розповідає Інформатор із посиланням на EBU.

Європейська спілка радіомовлення та телебачення дякує UA.Суспільне за співпрацю та за вивчення усіх можливих сценаріїв проведення наступного конкурсу. Їм сумно від цього, але Євробачення не може відбутися в Україні.

“У результаті цього рішення, відповідно до правил і для забезпечення безперервності заходу, EBU тепер почне переговори з ВВС, що посіли друге місце цього року, про потенційне проведення конкурсу Євробачення-2023 року в Сполученому Королівстві”, – пояснює мовна спілка.

EBU відмітили, що хочуть, щоб наступний конкурс мав українську тематику, адже саме наша країна перемогла цьогоріч.

Проте Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко проти такого рішення:

“Проведення “Євробачення-2023″ в Україні – це потужний сигнал для всього світу, що він підтримує Україну зараз. Ми будемо вимагати змінити це рішення, тому що вважаємо, що зможемо виконати всі взяті на себе зобов’язання, про що було неодноразово наголошено Європейській мовній спілці”.

Зараз Міністр вимагає додаткових перемовин щодо місця проведення конкурсу.

Нагадаємо, що до сьогодні Україна готувалася до Євробачення-2023. Про це повідомляв керівник офісу Президента України Кирило Тимошенко:

“Міністерство оборони і Міністерство внутрішніх справ України з самого початку інтегровані в роботу над підготовкою до Євробачення-2023”.

Фронтмен гурту-переможця KALUSH ORCHESTRA Олег Псюк заявляв, що сподівається на проведення конкурсу в Україні, а саме в його рідному місті – Калуші. Андрій Найда у свою чергу підтримував цю ідею.

Проте поки що ці мрії під питанням.

Анна Сірик

Нагору