Інформатор Калуш

ТРЕШ

Чи закінчився дефіцит солі у Калуші?

Днями ми писали про те, що в Україні знайшли 300 тонн запасів виробництва “Артемсіль”, які мали вже найближчим часом доставити на полиці супермаркетів. Так привезли сіль чи ні?

Інформатор шукав сіль у Калуші.

Першим пунктом перевірки став “АТБ-Маркет” за адресою Богдана Хмельницького, 50. Українського виробництва тут є лише рожева гімалайська сіль. За 200 грам доведеться заплатити 18,90 грн. Так само коштує 750 грам імпортної виварної йодованої солі з Туреччини. До речі, в супермаркеті продають не більше 2-ох одиниць солі, оцету та соди в одні руки.

Другим на черзі став “Гостинний дім” по вулиці Стуса. Вибір тут більший, ніж в минулому супермаркеті, але без вітчизняного продукту. Пропонується польська сіль з і без йоду. Ціни коливаються від 33,75 гривень до 36 гривень за кілограм солі. Така ж кількість нейодованої солі обійдеться в 36 гривень, а 3 кілограми – 108 гривень.

Останніми Інформатор оглянув полиці супермаркету “Сільпо” за адресою Майдан Шептицького, 7. Для покупців доступна лише імпортна йодована сіль з Польщі, а поруч із цінником українського продукту пусто. Ціна за кілограм “білого золота” наших сусідів сягає 19,99 гривень.

Завдяки налагодженому імпорту дефіцит солі повільно, але впевнено зникає так само, як і нестача палива. Правда, чи побачимо ми всім відому обгортку з “Артемсолі”, невідомо.

 

Олег Вітковський

Нагору