Інформатор Калуш

ТРЕШ

Чи безпечно купатися в Калуші?

Попереду нас чекає спекотний тиждень. Легше за все перенести таку жарку погоду, купаючись у водоймах. Проте чи придатна наша річка Лімниця для купання?

Інформатор дізнався у Калуського районного відділу ДУ “Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗУ”.

Як тільки стовпчик термометра сягає 30 градусів, калушани поспішають відкрити купальний сезон, але це не дуже безпечно для здоров’я.

“У Калуші вода не відповідає вимогам рекреаційних водойм. Ми не рекомендуємо купатися. Для аналізів ми забираємо воду у Вістовій, а також вище за течією. Як показують результати, вода прибуває сюди вже забрудненою”, – застерігає начальник Калуського районного відділу ДУ “Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗУ” Богдан Пеленичка.

У червні проведено дослідження води  у Лімниці в селі Вістова. Проба води за епідемічними показниками не відповідала вимогам. При нормі в 5 000 одиниць кишкової палички було зафіксовано 24 000. Це загрожує гострою кишковою інфекцією (ешерихіоз).

Олег Вітковський

 

Нагору