Інформатор Калуш

ТРЕШ

Скандальні калуські МАФи знесуть чи ні?

Понад рік містяни обговорювали судові баталії міськради та мешканців вулиці Винниченка. Що вирішив суд? І чи ця постанова – остання крапка?

Розповідає Інформатор з посиланням на рішення Івано-Франківського окружного суду.

27 квітня 2021 року міськрада дала дозвіл бізнесвумен Зоряні Мандрик на розміщення МАФів на вулиці Винниченка, 1.

Таке рішення обурило калушан, особливо тих, чиї вікна виходять у бік цих торгових точок. Містяни звернулися до влади з вимогою скасувати їхнє рішення і це допомогло. Міськрада скасувала дозвіл.

На цьому скандальна історія не закінчилась. Підприємиця подала до суду на скасування рішення міськради. Зоряна Мандрик виграла цю “битву”. Адже, за законом калуська влада не могла скасувати дозвіл, це є виключно судовими повноваженнями. Тому МАФи були побудовані і в них “закипіла” торгівля.

Жителі з вулиці Винниченка не хотіли здаватися, адже забудова відбулась на зеленій зоні їхнього будинку. У жовтні 2021 року Житлово-будівельний кооператив №2 звернувся до суду з позовом на рішення міськради. Бізнесвумен разом із своїм адвокатом клопатали про те, щоб справа залишилась без розгляду, але їхнє бажання ніхто не виконав.

“Задовільнити повністю” — таке рішення прийняв Івано-Франківський обласний суд 2 червня.

Що це означає?

  • 5 МАФів мають бути ліквідовані;
  • міськрада має виплатити житлово-будівельному кооперативу №2 судовий збір у розмірі 2 270 гривень.

Проте калуська влада може апелювати рішення протягом 30 днів з моменту оприлюдення повного судового акту (13 червня).

Чи будуть вони це робити? Навряд, адже міськрада ще раніше хотіла скасувати свій дозвіл на торгові точки і намагалася це зробити.

Анна Сірик

Нагору