Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Укрзалізниця” підвищує ціни на 70% для всіх груп вантажів

Від початку повномасштабного вторгнення прибутки підприємства скоротилися більше ніж на 50%. Щомісячні витрати “Укрзалізниці” сягають понад 7 млрд гривень. Тому було прийняте рішення переглянути тарифи на вантажні перевезення.

Розповідає Інформатор покликаючись на Міністра інфраструктури України.

Залізниця стала одним із об’єктів, які потерпають від ударів з боку агресора. За 126 днів війни було зруйновано 6 300 кілометрів залізничного полотна. Проте це не завадило евакуювати 3,7 мільйона пасажирів із зони бойових дій, а також перевезти 97 тисяч тонн гуманітарної допомоги. Усі ці перевезення здійснюються за рахунок субсидій від держави і є збитковими для підприємства. 

Але суто державної підтримки вже недостатньо. Окрім втрат значної частини вантажних та пасажирських перевезень зростають витрати на відновлення залізничної інфраструктури, яка постійно руйнується ворогом, енергоносії та паливно-мастильні матеріали”, – повідомив Міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

 Цікаво, що навіть з підвищеними тарифами ціни залишаються нижчим, ніж в державах ЄС. Також у відомстві наголосили, що вартість пасажирських перевезень не збільшиться:

Тарифи на пасажирські перевезення не будуть змінюватись. Це принципова позиція влади, яку ми також підтримуємо. Вважаємо, що наші пасажири на сьогодні і так подорожують в стані війни, і для них це доволі складно. Багато хто з них змушений користуватися залізницею, адже закрито авіаперевезення, ускладнено автомобільні та автобусні перевезення“, – зазначив голова правління УЗ Олександр Камишін.

Олег Вітковський

Нагору