Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Чому Сенівське озеро, якщо Калуське море?

Кілька днів тому мережу сколихнула новина про табличку поряд з Соляними озерами за закинутим калієво-магнієвим заводом. Що означає дивна назва “Сенівське озеро” і чому вона збурила калушан?

Розповідає Інформатор посилаючись на Калуську міську раду.

Цих вихідних, невідомі особи поблизу Калуського моря змонтували два інформаційні табло. Одне з них вказує напрямок до шламонакопичувача під назвою “Сенівське озеро”, а інше містить інформацію про склад води та її корисні властивості.

Сьогодні стало відомо, що це справа рук місцевого активіста Валерія Паньківа. Разом з друзями таким способом чоловік хотів привернути увагу до цього унікального озера.

“Вже 14 років поспіль разом з небайдужими людьми ми прибираємо навколо водойми, окультурюємо береги. На жаль, цього ніхто особливо не помічає. Встановлені інформаційні щити мали б заохотити людей користуватися озером для відпочинку й оздоровлення”, — коментує свої дії Валерій Паньків.

Також чоловік запевнив, що ніяких комерційних планів у громадських активістів немає. Але хотілося б, щоб тут відбувався розвиток задля громади.

Остап Микитюк

Нагору