Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калуські діти таборували в оселі Спілки Української Молоді у Грабівці

Без інтернету та ґаджетів і поряд з первісною природою — в таких умовах нещодавно діти відпочивали та навчалися корисних речей разом з вихователями СУМу.

Розповідає Інформатор.

З 1 по 3 липня в селі Грабівка тривав мінітабір під назвою “4.5.0”.  У Таборовій Оселі СУМ 20 хлопчиків та дівчаток віком  від 7 до 16 років брали участь у гутірках, майстрували своїми руками сувеніри, вчилися орієнтуватися та виживати на екстремальній місцевості. Окрім цього був  і відпочинок біля ватри та вечірні розваги.

“Село Грабівка взагалі без інтернету. Перший день у нас були гутірки Діти поділилися на два рої. Рій хлопців назвався “Азов”, рій дівчат обрав назву “Стефанія”. Були гутірки по СУМознавству, також була гутірка по першій домедичній допомозі, де кожен отримав свою індивідуальну маленьку аптечку. Вечірня програмі було представлення роїв та ігри. Наступного дня у нас були гутірки, де діти виготовляли для себе військові крокоміри. Також виготовляли сувеніри для військових — фетрові сердечка. Якщо вони побачать у місті військового, то зможуть подарувати йому цей сувенір. Також було орієнтування на території, картографія, а ввечері була ватра і дискотека.

В останній день – гутірка “виживання на природі”.

Великий плюс що не було інтернету, ніхто не згадував про телефони й тіктоку. Всім дуже сподобалося”, — прокоментувала подію співорганізаторка табору Яна Мазур.

Рій “Стефанія”.

Також діти харчувалися у польовій кухні.

Остап Микитюк

Нагору