Інформатор Калуш

ВЛАДА

Чому у Калуші досі не перейменували вулиці?

У Львові вже 8 вулиць носять нові назви. Івано-Франківськ ще в квітні українізував 25 вулиць, а в Калуші досі є “Пушкіна”… Чому і скільки ще терпіти залишки зросійщення у нашому місті?

Дізнавався Інформатор.

10 травня у Калуші відбулось засідання на якому депутати разом із істориками вибрали 23 вулиці, які потрібно перейменувати. Минуло практично 2 місяці і досі ні одна з них не отримала нову назву. У чому проблема?

Мер Калуша Андрій Найда поділився з нами головною причиною:

“У нас більше 7 депутатів, які приймають рішення про перейменування, зараз воюють. Практично на кожну вулицю є 4-5 варіантів назв і просто вибрати одну, і сказати, що так вирішили депутати міськради без захисників, які воюють, є неправильно. Тому ми з ними домовилися, що самі назви вулиць повинні бути запропоновані чи погоджені з ними, в першу чергу. Коли вони повернуться, ми разом сядемо, придумаємо ці назви і будемо висувати їх на сесію міської ради”.

Звичайно, точної дати перейменування наразі не буде. Питання залишається у списку “відкритих”.

Нагадаємо, що найскандальнішу вулицю в місті “пушкіна” калушани пропонували перейменувати на честь братів Бутусіних, Володимира Кушлика та Левка Лук‘яненка.
Перший варіант зібрав 150 потрібних підписів і буде розглянутий на сесії міськради. Коли? Відповіді немає.

Анна Сірик

Нагору