Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Ти росіянин і хочеш отримати українське громадянство? Калушани проти!

Містянка створила петицію, в якій вимагає від калуської влади заборони надання українського громадянства.

Розповідає Інформатор з посиланням на петицію Русоцької Катерини Іванівни.

Калушанка звернулась до Калуської міськради з вимогою висловити незгоду з фактом “прийняття до громадянства України осіб, що мали статус громадянина Російської Федерації чи є резидентами РФ, крім осіб, що захищають Незалежність України у складі ЗСУ, НГУ, Національної поліції чи інших військових формувань”.

Русоцька Катерина Іванівна вважає, що надання українського громадянства росіянам небезпечне для територіальної цілісності нашої держави.

Зокрема:

  • ризик здійснення диверсійно-розвідувальної діяльності з метою дестабілізації ситуації в Україні;
  • перешкоджанню обороноздатності нашої держави;
  • дискредитації України на міжнародній арені;
  • ризик використання таких кейсів ворожою російською пропагандою з метою розпалювання ворожнечі.

Проте кидати напризволяще біглих росіян калушанка теж не хоче. Тому пропонує надавати таким людям політичний притулок без можливості впливати на військово-політичну ситуацію в країні після закінчення війни.

Русоцька Катерина обурена фактом отримання Олександром Невзоровом українського громадянства та просить міськраду ініціювати додаткову перевірку законності такого рішення.

А саме наявність усіх вимог для надання статусу “українця”:

  • подання декларації про відсутність іноземного громадянства (для осіб без громадянства) або зобов`язання припинити іноземне громадянство (для іноземців);
  • безперервне проживання на законних підставах на території України протягом останніх п`яти років;
  •  володіння державною мовою відповідно до рівня, встановленого законодавством України;

“Прошу ініціювати введення строгого контролю над процесом прийняття до громадянства України та накласти вето на прийняття до громадянства України осіб, що є колишніми громадянами Російської Федерації чи тривалий час проживали на її території на час дії воєнного стану”, – звертається до калуської влади калушанка.

Наразі петицію підписала 1 людина. Для того, щоб її розглянула міськрада, потрібно набрати 150 підписів. Підписати можна тут.

Нагору