Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Полотна української художниці прикрасили показ Dior

Цьогоріч українські митці стали відкриттям для всього світу так само, як і сила духу кожного українця, який бореться з окупантом. Ми — стали символом сили, краси та великої культури для кожного європейця. Тому показ нової колекції великого Будинку створена у співпраці з київською художницею Олесею Трофименко.

Розповідає Інформатор.

На стінах зали, де проходив показ, у музеї Родена висіли вишиті полотна української художниці. Вони були не фоном для моделей, а справжньою частиною колекції.

Головна дизайнерка Dior Марія Грація К‘юрі вирішила, що хоче співпрацювати з українською мисткинею, коли побачила її роботи у музеї сучасного мистецтва в Римі.

“Коли я побачила цей твір, я остаточно зрозуміла, що вишивка бере своє коріння з українського традиційного одягу”, — зізналася дизайнерка.

Тоді і виникла ідея доповнити кутюрну колекцію елементом українського фольклору – деревом життя. Полотна вишили майстри Chanakaya School of Craft за ескізами Олесі Трофименко.

“Ми обговорювали ідею, що це має бути щось оптимістичне. Я зробила скетчі, основою яких є традиційні українські орнаменти, і мені було цікаво, що з цього вийде”, — розповіла Трофименко.

Вийшло успішне поєднання українського мистецтва з високою модою. Уся цьогорічна колекція присвячена саме вишивці, яка прикрашає сукні, блузи, кафтани та не тільки. Основний акцент на простоті і свободі — вільні сукні з легкої тканини, сорочки з вільними рукавами, глісовані довгі спідниці.

Головні кольори сезону — бордо, білий, чорний, кремовий та червоний. У цьому показі відчувається подих краси, вишуканості, але при цьому й сили.

Нагору