Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Благодійні входини до Хабу 93. Як це було? | РЕПОРТАЖ

Робота над створенням центру тривала 3,5 місяці і, нарешті, він приймає усіх бажаючих.

Інформатор теж долучився до благодійних входин.

Хаб 93 – стане центром для ГО “Вільні калуські люди” та Спільноти психологів Калуша. Допомогли з ремонтними робота волонтери руху “Будуємо Україну Разом” (БУР). Всього в приміщення налічує 3 просторі кімнати: в одній із них виготовляли власноруч склянки з скляних пляшок, а одразу навпроти наливали каву. 

Це Євген і він готував для усіх відвідувачів різні види тонізуючого напою. Гості могли обрати каву з різних зерен собі до смаку і дізнатися тонкощі різних методів заварювання кави. На вибір для учасників благодійних входин було доступно 3 способи приготування: “V-60”, аеропрес та холодна кава (колд брю)

““V-60” називається так, бо кут посудини, крізь яку виливають воду має 60 градусів. Тут важливо все: кількість води і кави, температура води і час, протягом якого ти наливаєш”, розповідає Женя.

Євген захоплюється кавою останніх 5 років. Він навчався у Львові, а без кави там нікуди. Колись навіть доводилося самому обсмажувати зерна. Проте сам зізнається, що багато кави пити не може, бо відчуває високий рівень збудження. Його максимум – 3 склянки на день. 

До приготування кави хлопець підходить експериментуючи. Він любить шукати несподівані поєднання сорту зерен з методом приготування, бо в кожному методі відкриваються свої відтінки смаку.

 

Олег Вітковський
Анна Сірик

Нагору