Інформатор Калуш

ТРЕШ

Долинянин убив друга через неподільний алкоголь

Страшний випадок стався у селі Максимівка, Калуського району. Чоловіка віддали під суд, який прийняв рішення – позбавити волі на термін 7 років.

Розповідає Інформатор з посиланням на Долинський районний суд.

19 лютого 2022 року обвинувачений прийшов до сусіда ввечері, щоб разом розпити алкоголь. До них також приєднався і потерпілий, який час від часу проживав у тому будинку. Обвинувачений дав товаришу 1 тисячу гривень, щоб той сходив за “добавкою”.

Потерпілий повернувся аж ввечері без алкоголю і п‘яний. Обвинувачений накинувся на потерпілого і наніс йому удари в голову. Потерпілий помер на місті від тяжких травм.

Під час судового засідання обвинувачений пояснив, як відбулась сутичка.

“Спершу він взяв його двома руками та потянув до себе, нанісши йому 2-3 удари долонею по обличчі. Від цього потерпілий упав між диваном та столом. Після цього він піднявся і їхній конфлікт продовжився посередині кімнати. Вони удвох упали головами до дверей: він був унизу, потерпілий – зверху. Тоді вони припіднялись, після чого він знову наніс кілька ударів потерпілому по обличчі, голові, верхній частині тіла, від яких останній знову впав. У такому стані залишив потерпілого, а сам пішов додому. Наміру позбавляти його життя він не мав. Вони товаришували з дитинства, ніколи між ними конфліктів не було, тому дуже шкодує про те, що сталось”, – пресслужба суду.

Суд визнав обвинуваченого винним у смерті чоловіка. Проте були взяті до уваги такі чинники, як каяття чоловіка, неумисне вбивство, позитивна характеристика за місцем проживання, перше притягнення до кримінальної відповідальності.

Суд прийняв рішення обрати покарання у мінімальному розмірі за частиною 2, статті 121 Кримінального Кодексу України. Тобто позбавлення волі на 7 років.

“Прикро, що алкоголь є причиною вчинення багатьох злочинів, і , як зараз бачимо, стала основою фатального конфлікту між двома сорокап’ятирічними сусідами, які, до того ж, дружили змалку. Маємо надію, що в час війни  люди будуть більш стримані один до одного  та такий прикрий випадок не повториться”, – пресслужба суду.

Нагору