Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Понад 30 дітей з Долинської громади відпочинуть у Литві

Долинська міська рада підписала Договір про співпрацю з Шяуляйським районом Литви. 

Розповідає Інформатор покликаючись на міського голову Долини Івана Диріва.

Учора, мери Долини та Шяуляю  в онлайн режимі підписали відповідний документ, який підтверджує непохитну підтримку з боку Литви

“В нас день починається з перегляду новин про Україну. Переживаємо разом з вами. Захоплюємось мужності і витримці українців. Радіємо кожному успіху Збройних Сил України, відвазі, героїзму, стійкості”,- розповів очільник литовського міста Антанас Безарас.

Також він сказав, що окрім офіційної делегації в мирний час, вони готуються прийняти найменших представників громади. Вже цього літа в рамках підписаного Договору 36 діток в супроводі 4 дорослих з Долини поїдуть до Литви на літній відпочинок, який триватиме 10 днів. Їх чекає художня, освітня, спортивна діяльність та триденний відпочинок на Балтійському морі.

Зазначимо, що дружба між містами бере розпочалася ще у 2021 році в рамках проєкту “Мости довіри”. З початком війни ці мости стали ще більш міцнішими. 

“В березні Шяуляй надав нам гуманітарну допомогу на суму 100 тис. євро (50 тис. євро від муніципалітету та 50 тис. євро від приватної особи Česlovas Vytautas KARBAUSKI. Відтак, співпраця переросла в побратимські відносини”, – йдеться в повідомленні мера Івана Диріва.

У найближчому майбутньому влада міст запланувала спільні програми підтримки, обміну в межах співробітництва.

Нагору