Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На зламі: У Калуші відкрилася унікальна виставка про Донбас | ФОТО

Розуміння будь-якої проблеми, це майже половина її вирішення. Навіть якщо це стосується відмінностей у нашій ментальності, навіть якщо мова про те, звідки ми, з Заходу чи Сходу України і якою мовою ми говоримо, в яких реаліях живемо і як переживаємо біль, втрату, смерть чи радість. Сьогодні у Краєзнавчому музеї Калуша відкрилася непересічна виставка під назвою “На межі”, яка має на меті розвіяти міфи про Донбас і показати, що це справді Україна. 

Ділиться Інформатор.

За словами організаторів, “На зламі” має на меті показати, наскільки глибокі зміни відбулись у структурі суспільства на Сході України, внутрішньо переміщених осіб з 2014 року і дотепер.

Відвідати виставку можна буде до 11 серпня, щодня з 9 до 17:30.

На відкритті виставки сьогодні побували міська влада, мешканці міста та журналісти.

“Ця виставка дійсно неординарна. Тут можна побачити живі історії, тих людей, які починаючи з 2014 року, на жаль, переживають ті страшні події, які ми зараз бачимо на Сході”, — поділилася враженнями заступниця міського голови Надія Гуш. 

Опісля слово взяла Євгенія Бардяк, керівниця Івано-Франківської обласної організації “Молода Просвіта” та співорганізаторка даної виставки;

“Жодна трагічна історія не буде забута, все зафіксовано й записано, все вивчається. Злочинці будуть покарані. Віримо в це. Виставка, власне, про ці історії, про те, що переживали люди, про те, що зараз вони очікують справедливості. Наше завдання — привертати увагу до цієї теми, різними способами, наприклад, цією виставкою”.

Також більше розповіла про виставку Надія Нестеренко, проєктна менеджерка “Східноукраїнського центру громадських ініціатив”. Більше можна послухати у нашому стрімі.

Наприкінці, Любов Липовська, режисерка театру ЛюбАрт і голова Калуської міської філії “Союзу Українок”, подякувала організаторам виставки:

“Ми дякуємо вам за працю. Це дуже важливо у громаді й суспільстві підіймати ці питання. Про те, що нас болить і як з тієї болі вибратися. Це наша спільна біда. І якщо ми не об’єднаємося, якщо ми не зрозуміємо, що Україна у нас одна, то я не знаю, куди це нас заведе”.

Остап Микитюк

Нагору