Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Групи англійської у “Крилах підтримки” набирають популярності | ФОТО

Соціальна підтримка дітей з вимушено переміщених сімей у Калуші стає не тільки все більш потрібнішою, але й набагато якіснішою. Наприклад, у новому приміщенні Благодійного фонду “Крила підтримки” вже два тижні юні хлопчики й дівчатка навчаються англійської мови у дружній та захопливій атмосфері.

Розповідає Інформатор.

Група спраглих до знань дітей збирається щосуботи о 16:00 за адресою Винниченка, 3. Заняття проводить волонтерка й вимушено переміщена Ірина Куліш, яка в ігровій формі навчає дітей базової лексики, співає, танцю і розмальовує розмальовки разом з ними.

Заняття відбуваються у форматі speaking club, коли всі учасники події розмовляють англійською. Це допомагає звикнути та навчитися швидко адаптуватися при зміні мовного середовища.

“Така ідея в мене була вже давно. Ще від початку створення цього центру. Щоправда, спершу дехто мене відговорював, мовляв “нащо тобі треба це, в тебе є благодійний фонд, це зовсім інше спрямування, це більше соціально-психологічна підтримка, адаптація”. І я цю думку відкинула на місяць і навіть її не включала в перелік наших послуг, бо думала, а може й справді це не наше. Англійської надто багато є в місті. Але коли до мене вже почали приватно звертатися, це було понад 10 звернень, і говорили “роби, організовуй, ми готові до тебе прийти”, то аж тоді я почала шукати вчителя англійської. І вона знайшлася практично відразу. Фактично того вечора коли наша викладачка Ірина погодилася, я зробила у соцмережах пост про те що на численні прохання батьків у нас запускається групка. Спершу ми думали що це буду невеликі групи по 10 дітей, але попит такий великий, що схоже доведеться робити ще одну групу”, — поділилася співзасновниця і керівник Благодійної організації “Крила підтримки” Аліна Бігун.

Станом на сьогодні у групі займаються майже два десятки дітей з внутрішньо переміщених сімей.

Остап Микитюк
Анна Сірик

Нагору