Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Як для росіян брехня стала звичкою

У “Хабі 93” відбулась лекція, присвячена викривленню історії.

Розповідає Інформатор.

Вчора, 17 липня калуська історикиня Леся Надвірнянська провела лекцію на тему “Війна і Міт. Невідома Друга світова”.

Стрижнем розмови стала пропагандистська політика перекручування фактів, яку проводив Радянський Союз і тепер проводить російська федерація. Після завершення Другої світової війни московські можновладці вирішили створити ідола в лиці “перемоги”. Це було потрібно для ідеологічного промивання мізків задля створення “слухняного народу”. Остаточно спростувати їх вдалось лиш після розпаду СРСР.

Лекторка розповіла про 18 мітів (те ж саме, що “міф”). Серед них було багато історій, які гучно перегукуються з подіями сьогоднішньої війни. Найгострішим став радянський образ українця-зрадника, українця-нациста, який сучасний пересічний росіянин теж залюбки приймає.

“Ми можемо бачити, як російські пропагандисти використовують ті ж самі міти і в сучасній війні. Ідеологія нинішньої росії намагається відновити “цінності” радянського союзу”, — розповіла історикиня.

Слухачі оцінили лекцію дуже високо. Вона яскраво дала зрозуміти про ідеологічну відсталість нашого ворога та активізувала внутрішні сили для боротьби.

Остап Лагойда

Нагору