Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Юні калушани змагалися за звання “Кращий юний рятувальник” | ФОТО

Сьогодні стадіон у Підгірках заполонив шалений драйв і дитячий сміх. Перемогла у змаганні, звісно ж, єдність і дружба. 

Розповідає Інформатор.

Цього разу калуські рятувальники організували для дітей незвичайні змагання. За основу взяли міжнародні змагання “Firefighter Combat Challenge”, який у далеких 1970-х використовували як екзамен на рятувальників-вогнеборців.  Вправи цього змагання розвивають у бійців пожежної охорони не лише фізичну силу, витривалість та швидкість, але й навчають оперативно зорієнтуватися на місці виникнення будь-якої надзвичайної пригоди та прийняти вірне рішення в екстремальній ситуації.

У події взяли участь майже 100 дітей, в тому числі й з вимушено переміщених сімей.

Калуські вогнеборці перед змаганнями провели для дітей інструктаж з техніки безпеки, розповіли, що робити та як себе поводити під час пожежі та авіанальотів, куди дзвонити та яку інформацію передавати оператору ДСНС на випадок надзвичайної ситуації

“Сьогоднішнє змагання було дуже насичене. Дуже багато цікавих ліній перешкод. Ми себе спробували у ролі рятувальників. Дуже цікаво було стріляти з водомета. Нас тут сьогодні було дуже багато й доводилось вистоювати велику чергу, щоб позмагатися. Але заради такого екшену, то було того варте”, — поділився враженнями юний рятувальник Юрко.

Остап Микитюк

Нагору