Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Придбай картину – допоможи армії

Художниця Марта Бойчук продає свою картину “Молитва за Україну”.

Розповідає Інформатор покликаючись на волонтерку Олену Соловій.

Твір виконаний  в техніці акрилового живопису. Розмір полотна 1х1 метр. Ціна 20 тисяч гривень, 60% від суми перерахують на потреби Збройних сил України.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Olena (Tatarkina) Solovii 🇺🇦 (@olena.solovii)

У квадраті, який має глибоко символічний зміст розміщена постать жінки у молитві яку образ берегині українського народу. Це символічно адже багато жінок і дівчат воюють на фронті захищаючи свою країну і свій дім від ворога.

Її вбрання традиційно-військове, українська вишита сорочка лишилась незмінна, а от замість кептаря – у неї бронежилет, келифа-автомат. Закриті очі синьо-жовтою стрічкою- один із характерних елементів ляльки-мотанки. Вінок із маків, калини і пшениці-як символ наших родючих земель.

Позаду образу жінки – синьо-жовта карта України. Самий кордон (краї) зображений, як отвір у вікні від кулі, такі ж гострі і небезпечні, а від кордону йдуть рідини по фону, найбільше їх зі сторони агресора.

Також із сторони Росії, для усвідомлення глобальної проблеми війни- російський літак винищувач. А от із заходу – лелеки, символ волонтерів, переселенців, які змушені були тимчасово покинути свої домівки, але лелеки – це ті птахи, які завжди повертаються на батьківщину.

Внизу зображено руїни будинків і храмів у вогні.

Олег Вітковський

Нагору