Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

16-річний калушанин став чемпіоном Європи з блискавичних шахів

Валентин Прокоф‘єв — нова гордість Калуша. Вже не вперше він прославляє не тільки місто, а всю Україну на міжнародній арені. Цього разу йому вдалося взяти “золото”. Як відбувався турнір і чому матір чемпіона здивована виграшем – читайте у нашому матеріалі.

Інформатор захоплюється юними талантами міста і розповідає історію Валентина.

Це був складний турнірний марафон. 10 днів у Салоніках (Греція) тривав командний чемпіонат Європи серед гравців до 18 років з класичних шахів та особисті чемпіонати Європи з рапіду та бліцу по категоріях.

У класичних шахах українська молода команда успішно опиралась фаворитам та за медалі боротись ще не могла.

“Валентин досить добре виступив у швидких шахах і до останнього претендував на медаль: для срібла вистачало б “нічиї” в останній партії, але хвилювання та втома дались взнаки: програш – і лише 5 місце”,розповідає матір чемпіона Міла Прокоф‘єва.

Перемогу на чемпіонаті з блискавичних шахів ніхто не очікував, бо Валентин останнім часом надав перевагу шахам з тривалим контролем, “щоб можна було подумати”. До того ж накопичена втома могла завадити добре зіграти всі 18 турів.

Проте Валентин зміг і виграв цей чемпіонат.

“Не знаю, чи це “відкрилось друге дихання”, чи моя дитина подорослішала і навчилась збирати всі сили задля мети, але цей чемпіонат він відіграв надійно і впевнено. Так, як і мають грати чемпіони. Золото чемпіонату Європи серед юнаків до 16 років з блискавичних шахів – це новий рівень, нова взята висота. Пишаюсь тобою!” – досі дивується перемозі і дуже тішиться за сина його матір.

Інформатор вітає Валентина і його тренерів!

Нагору