Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Мистецтво стирає кордони: у Долині відкрилась виставка відомого польського фотографа Радослава Тафлінського

“Ніхто не може забрати те, що ми бачимо та переживаємо”, — каже Радослав Тафлінський, коли його запитують про джерело його двох пристрастей, а саме подорожей і фотографії. І цю тезу він майстерно показує у своїх фотороботах. 24 липня у місті Долина Калуського району розпочалась його захоплива виставка “Україна, яку ти не знаєш”, яку ми нещодавно анонсували.

Інформатор відвідав виставку і ділиться враженнями.

“Це польський фотохудожник, з яким ми вже давно співпрацюємо. Він дуже часто приїздить в Україну. Він її дуже любить. Був тут вже близько 117 разів. Дуже любить фотографувати наших українських жінок, українську архітектуру й природу. Якось він познайомився з керівницею нашої місцевої громадської організації “Жіночий погляд”. У них виникла ідея зробити серію фоторобіт наших долинських жінок в українських строях. Потім вона плавно трансформувалася, що це будуть жінки в одностроях і наші військові. Згодом ця ідея обросла ще й бажанням показати всю Україну. 

Для виставки Радослав відібрав близько 70 робіт. Серед яких опинилися і фото жінок в народному одязі зі справжніми військовими, і панорамні світлини українських міст, замків і природи. Тут і Львів, і Харків, і навіть український Крим”, — поділилася з Інформатором Галина Курус, художній керівник Міського будинку культури та організатор культурно-масових заходів палацу культури.

.

Повністю виставку ви можете подивитися у нашому відео-репортажі.

Нагору