Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Духовність і державність”: круглий стіл у Калуші

У приміщенні Калуської центральної бібліотеки ім. Тараса Шевченка відбувся круглий стіл, присвячений завтрашньому Дню Української державності.

Розповідає Інформатор.

Захід відвідало чимало калушан та гостей міста, правники, історики, священнослужителі та громадські діячі. Темою бесіди стала тяглість української державної традиції та місце християнської релігії в ній.

Учасники події розповіли про досягнення своїх організацій у популяризації духовності серед українців. Зокрема, настоятель УГКЦ Святого Андрій Первозванного отець Микола Крушець розповів про успіхи у поширенні християнської моралі серед школярів. Також, історик Олег Відливаний, колишній голова організації “Українська молодь — Христові” (заснована Андрієм Шептицьким) розповів про останні проведені молодіжні заходи.

Головним висновком круглого столу стала важливість введення Дня Української Державності. Присутні мали можливість подивитись презентацію, у якій детально розглядалось це питання. Також спікери заходу дійшли згоди в тому, що духовність є невід’ємною частиною української нації.

“Встановлення державного свята Дня Української Державності — це колосальна інформаційна кампанія, це донесення до суспільства тези, що нашій державності не 30 років, і у 1991 році відбулось проголошення незалежності України не на порожньому місці. Ми тут маємо більше ніж тисячолітню традицію державотворення України. Обравши православ’я монорелігією, Володимир Великий заклав європейський цивілізаційний вектор руху”, — висловився модератор заходу, правник Олег Ониськів.

Остап Лагойда

Нагору