Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Магію акторства відчули в Калуші

Сьогодні в “Хабі-93” відбувся акторський майстер-клас від київської артистки Христини Микитин.

Ділиться враженнями Інформатор.

Пройшов урок у спокійній та комфортній атмосфері лекційного залу молодіжного простору. Майстриня приїхала в Калуш з Київського академічного театру юного глядача. Її навички вкрай зацікавили місцевих акторів, тож учасники аматорського театру “ЛюбАрт” теж відвідали захід.

Пані Христина розповіла, що через війну їй дуже не вистачає творчості у житті.

“В людей дуже багато рефлексії з приводу війни. Накопичується багато інформації, яку треба кудись вилити, у щось вкласти”, — поділилась почуттями акторка.

Акторка розповіла, що як тільки дізналась про існування “Хабу-93”, зразу захопилась провести дійство у цьому місці.

“Я б хотіла, щоб тут відбулась маленька магія, потік добра, світла і любові, знайомство і спілкування з такими класними молодими людьми, які роблять великі справи маленькими кроками. Я переконана, що це місце розширюватиметься і відіграє важливу роль у культурному розвитку Калуша”, — додала пані Христина.

Майстер-клас проходив інтерактивно, але не вимушено. Присутні вливались в процес і активно долучались до ініціатив акторки. Серед фізичних вправ були: розминка мовного апарату, ефективні способи досягнення розкутості на сцені, витривалість дихання. Особливо цікавими для учасників стали цікаві методи комунікації між акторами. Цей процес був схожий до трансу, коли емпатія людей поєдналась в один потік, супроводжений мінімалістичною, глибокою музикою. Ці вправи захопили віддачу кожного.

Захід однозначно не залишили нікого байдужим і подарували цінні навички для починаючих і вже професійних акторів.

Остап Лагойда

Нагору