Ви колись були в раю? Ні? Ми знаємо де це і залюбки розповімо вам.
Інформатор підготував ексклюзивний репортаж про овечу ферму “Дубовий кут”.
Скоріш за все, коли ви не могли заснути, вам могли порадити рахувати овечок. Проте для власниці ферми Оксани Лучків після робочого дня вже не треба нікого рахувати. Прокидається фермерка о 6 ранку і приступає до роботи. Саме в цей час працівники ферми здоюють молоко і найближчим часом воно стане копченим сиром.
Пані Оксана приїжджає на ферму і заливає 90 літрів свіжого овечого молока в казан. Для копченого сиру важливо, щоб вогонь грів саме по центру посудини, бо для кожного виду сиру багаття розпалюються відповідно. Молоко підігрівається до 38,5 градусів, що відповідає температурі вівці. Далі додається фермент, який за 30 хвилин зробить з молока сир. Усе це потрібно перемішувати, а на цій фермі усе це робиться вручну, спеціально виготовленими вручну інструментами. Потім сиром наповнюють форми. Це дозволить продукту не розпадатися і бути одним шматком.
Ми не будемо розкривати всі карти, бо краще один раз побачити, ніж 10 разів прочитати.
Анна Сірик
Остап Микитюк
Олег Вітковський