Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Уряд ухвалив перелік осіб, яких омине мобілізація

Вчора, 29 липня, Верховна Рада України нарешті ухвалила два законопроєкти №7481 та №7352. Тепер перелік осіб, які не підлягають мобілізації та можуть взяти відстрочку став більшим. Переважно це військовозобов’язані, чиї рідні загинули на війні або пропали безвісти.

Ділиться Інформатор з посиланням на публікацію народного депутата Ярослава Железняка, а також картки законопроєктів №7481 та №7352.

За словами нардепа, законопроєкт №7481 підтримало 282 депутатів. В ньому йдеться, що військовозобов’язані, у яких чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра загинули або зникли безвісти під час виконання завдань, пов’язаних із захистом територій та боротьби проти окупанта у Донецькій та Луганській областях, не підлягають призову під час мобілізації.

Інший законопроєкт №7352 підтримало 281 нардепів. Основний зміст полягає в тому, що відстрочці від призову підлягають наукові, науково-педагогічні та педагогічні працівники, за умови що вони працюють у наукових установах та організаціях, закладах вищої, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) чи загальної середньої освіти за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки.

Закони набувають чинності на наступний день після їх публікації.

Нагору