Інформатор Калуш

ТРЕШ

Військова відсудила в Калуської РДА те, що належить їй по праву

Учасниця бойових дій подала на суд на районну адміністрацію, бо та не виплатила їй всі кошти за придбання житла.

Розповідає Інформатор з посиланням на Івано-Франківський окружний суд.

Військослужбовиця, яка служила в АТО та має статус “Учасника бойових дій”, переїхала на мирну територію України і зараз тут проживає та працює. Жінка захотіла отримали компенсацію за придбання житлової площі у місцевої влади, яка визначена законом.

Калуська РДА прийняла рішення виплатити майже 630 тисяч гривень, але передумала. Представники адміністрації віднайшли дані, що у позивачки вже є житлова площа в Одесі, тому розмір компенсації значно зменшили.

Військовослужбовиця подала на РДА до суду.

Івано-Франківський адмінсуд постановив: “Відповідач (Калуська РДА) недобросовісно виконав покладені на нього обов’язки, оскільки приймаючи оскаржуваний акт не врахував всіх обставин та провів поверхневу перевірку”.

Згідно з даними, які надав суду Одеський державний нотаріальний архів, у договорі купівлі-продажу квартири в місті Одеса збігається тільки прізвище, ім’я та по батькові позивачки, а всі інші ідентифікаційні дані є інші.

Ці докази спростовують висновки відповідача про наявність у приватній спільній частковій власності позивачки 1/2 квартири, водночас підтверджують, що власницею цього об’єкту нерухомого майна є зовсім інша особа”, – зазначається у рішенні Івано-Франківського адмінсуду.

Рішення суду набрало законної сили і військовослужбовиця отримає компенсацію у повному розмірі.

Нагору