Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Верхнянка посіла 8 місце на чемпіонаті світу U-17

Юна борчиня брала участь у чемпіонаті світу з вільної боротьби. Українська збірна цьогоріч зайняла 3 місце у командному заліку.

Розповідає Інформатор з посиланням на “Нафтохімік”.

Нещодавно відбувався чемпіонат світу з вільної боротьби серед спортсменів до 17 років. В українській збірній була і вихованка Калуської спортивної школи “Сокіл” — Аліна Філіпович.

У першому бою перемогла Анабелу Данілову з Македонії з рахунком 2:0, але в 1/8 фіналу Аліна поступилася в напруженому поєдинку американці Шелбі Ніколь Мур – 8:11. Однак переможниця нашої спорстменки вже на наступній стадії змагань програла сутичку майбутній чемпіонці світу японці Савоці Учіді. У зв’язку з цим позбавила нашу борчиню шансу ще позмагатися бодай за бронзову медаль.

Дівчина посіла 8 місце у ваговій категорії до 57 кг, в якій змагалися 26 спортсменок з усього світу.

Незважаючи на те, що наша землячка не здобула призову медаль, вона додала 6 командних очок, які допомогли українській збірній стати – третьою серед усіх. Тренером Аліни Філіпович є заслужений тренер України Микола Пушкін.

Серед українок “золото” отримала Марія Єфремова у ваговій категорії до 53 кг, “срібло” – Марія Зенкіна у ваговій категорії до 73 кг, а “бронзу” – Анастасія Польська, Євгенія Друженко та Єлизавета Кулаківська.

Українка Марія Єфремова перемогла в бою і отримала “золото”.

Нагору