Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Скоро калушани познайомляться з новою виставою легендарної Неди Нежданої

Неда Неждана — одна з найпотужніших українських драматургинь сучасності. Її п’єси назавжди залишаються у серці тих, хто хоч раз потрапив на виставу її авторства. Кожна п’єса — як новий світ, який захоплює зануритись в себе цілком і повністю. Завдяки нашому калуському театру “Silentium” в містян та гостей міста незабаром з’явиться можливість доторкнутися до справжньої драматургії.

Анонсує Інформатор.

23 серпня, о 17:00 у приміщені “Калуської в’язниці” за адресою Січинського, 6 відбудеться читка п’єси Неди Нежданої присвячена, за словами авторки, “Маріуполю, Київщині й всій моїй любій Україні під прицілом” під назвою “Закрите небо”.

За сценарієм, чотири жінки різного віку прокидаються в дивному підвалі, не пам’ятаючи, що з ними сталося. Що для них це місце – сховище чи полон, порятунок чи загибель? Крок за кроком пам’ять повертається, і розкриваються історії, які кожна з них хотіла б забути, а краще ніколи не знати. Історії війни, де фантазія переплітається з реальними свідченнями з розбомбленого Маріуполя й окупованої Київщини. Але ключ від майбутнього у минулому, а ще у мріях кожної з них. “Закрите небо” – це надія чи прокляття? Що на них чекає і як звідси вибратися? Адже у них стільки недоведених справ: помститися ворогам, спитати зі зрадників і пофігістів, порятувати рідних, розповісти правду, здійснити плани.

“У п’єсі є світло в кінці тунелю, бо це історії тих, хто вижив, але багато хто — ні… “, — каже авторка.

Остап Микитюк

Нагору