Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Запобігти. Врятувати. Допомогти: малеча і калуські вогнеборці у Добровлянах | ФОТО

Доброю традицією цього літа стали подібні акції для дітей, які проводять калуські рятувальники. Вчора вони побували у Добровлянах.

Розповідає Інформатор посилаючись на Калуське РУ ГУ ДСНС в Івано-Франківській області.

Вчора, 3 серпня відбулася акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти» для діток села Добровляни за участі вогнеборців 6 Державної пожежно-рятувальної частини міста Калуш.

Дітей ознайомили з нелегкою, проте такою необхідною професією рятувальника, розповіли, як поводитись вдома і під час прогулянки, аби не втрапити у халепу, та як захистити себе, якщо лихо сталося.

Найбільше захоплення викликало у дітлахів знайомство з пожежно-рятувальною технікою та аварійно-рятувальним обладнанням, яке вони з цікавістю розглядали. Окрім того, чимала кількість охочих виявила бажання на мить відчути себе вогнеборцями, примірявши захисний шолом бійця ДСНС, забратися в кабіну пожежного автомобіля, а також загасити уявну пожежу за допомогою пожежного ствола.

“Безпека дітей для рятувальників завжди була і залишається у пріоритеті, тож під час зустрічей з представниками молодого покоління ми навчаємо малечу, як жити безпечно” — поділилися калуські ДСНС-ники.

Остап Микитюк

Нагору