Інформатор Калуш

ТРЕШ

Чи виплатять зарплати працівникам Калуської ТЕЦ?

Працівники не отримують зарплатню через недооформлену документацію про приймання-передачу Калуської ТЕЦ. Міськрада озвучила поетапні дії щодо вирішення цієї проблеми, проте, коли люди отримають гроші, не уточнила.

Розповідає Інформатор з посиланням на міськраду Калуша.

Минулого тижня відбулись збори первинної профспілкової організації Калуської ТЕЦ, на яких працівники цього підприємства обговорювали наболіле для них питання, що стосується заборгованої заробітної плати. Цю проблему мер Калуша озвучив у Києві перед Міністром розвитку громад і територій Олексієм Чернишовим.

3 серпня, за дорученням міністра, в обласній військовій адміністрації під головуванням її очільниці Світлани Онищук відбулась перша нарада за участю заступника голови ОВА Вадима Созоника, представників ТОВ “Костанза”, Регіонального відділення ФДМУ, директорки ДП “Калуська теплоелектроцентраль – Нова” Олександри Якубишин, голови профспілки ТЕЦ Андрія Неборака, заступника генерального директора ТОВ “Карпатнафтохім” Яреми Рудика та, власне, Калуського міського голови як представника інтересів громади.

На цій нараді вислухувати всі сторони справи і з‘ясували в чому проблема невиплати заборгованості.

Ситуація така. Ще в жовтні минулого року відбувся аукціон з продажу єдиного майнового комплексу. Переможець торгів, компанія “Костанза” справно сплатила державі 801 млн грн, а в договорі купівлі-продажу взяла на себе ряд зобов’язань, зокрема й погашення боргів із заробітної плати працівників ТЕЦ.

Наступним кроком для того, щоб ТОВ “Костанза” могла розпочати свій менеджмент на придбаній ТЕЦ мав стати ще й акт приймання-передачі (ФДМУ – ТОВ “Костанза”). Однак, на сьогодні цей документ ще не сформовано. Чому?

Причин виявилося декілька, одна з них – військовий стан, але намагань вирішити це питання з боку покупця було не менше 5.

Головна і зрозуміла умова ТОВ “Костанза” – передавальний акт має відображати реальний стан ДП “Калуська теплоелектроцентраль – Нова” та відповідати договору купівлі-продажу.

Під час наради учасники досягли домовленостей “щодо вжиття першочергових заходів, щоб рухатись далі, зокрема й якнайшвидшого проведення повної інвентаризації активів і зобов’язань ДП “Калуська теплоелектроцентраль – Нова”, результати якої мають бути відображені в акті приймання-передачі”.

ТОВ «Костанза» зі свого боку задекларувала готовність до наступних кроків і виконання взятих на себе обов’язків, але з одним застереженням – передавальний документ має чітко відповідати раніше укладеному договору.

“Ми дуже сподіваємося, що питання зрушиться з місця і «перезавантаження» процесу приватизації Калуської ТЕЦ відбудеться в найкоротші терміни. Однозначно – в цьому зацікавлені всі сторони, бо є у всіх розуміння, що заручниками в цій ситуації є люди, які, працюючи, залишилися без заробітку”, – повідомляє міськрада.

Нагору