Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Квартирник у “Хабі”: як музика допомагає ЗСУ | ФОТО

Сьогодні, 6 серпня, у дворику “Хабу 93” відбувся музичний вечір за участі багатьох гостей.

Розповідає Інформатор.

Чарівний квартирник-рефлексія організували, щоб дати калушанам і гостям міста насолодитись музику у приємній компанії просто неба. Атмосферу заходу забезпечила безліч запалених свічок та ніжна атмосфера музики, що гралась.

Відкрила серію виступів інді-фолк виконавиця з Моршина — Христина Хоменко. Вона виконала переспіви декількох пісень, дуже знайомих для кожного українця. Особливу віддачу від залу отримали роботи гурту “Один в каное”, а також авторські твори Христини. У музичному супроводі їй допоміг перкусіоніст Тарас Бреславський.

Прийняла музичну естафету група музикантів-ентузіастів: Катерина, Станіслав та Володимир. Вони презентували слухачам мелодійне поєднання електрогітари зі скрипкою та юним вокалом.

Хедлайнером квартирника виступив півфіналіст шоу “Голос країни” 2018 року та вокаліст гурту “Auditoria” Дмитро Самко. Він дуже зворушливо виконав декілька пісень зі свого репертуару, зокрема переспіви творів Скрябіна, Плачу Єремії та Сергія Бабкіна. Роль інтерлюдій між піснями виконала дружина Дмитра — київська акторка Христина Микитин зі своїми декламаціями актуальних віршів Сергія Жадана під легеньке мерехтіння свічок.

Музичний захід вийшов теплим і незабутнім. Молодь змогла відпочити від буденних турбот і отримати задоволення від коханої музики. Окрім цього, організаторам вдалось зібрати кошти з благодійних внесків, які підуть на допомогу ЗСУ.

Остап Лагойда

Нагору