Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

На концерті біля “Гостинного дому” зібрали 11 тисяч гривень | ФОТО

Сьогодні, 6 серпня, в Калуші відбувся благодійний концерт, мета якого — зібрати кошти для калушан у ЗСУ.

Розповідає Інформатор.

Музичний захід проходив навпроти “Гостинного дому”, що на вул. Дзвонарській.

Для калушан і гостей міста грали та співали декілька музичних ансамблів.

Першими виступили музиканти гурту “Акорд”, що ефектним поєднанням саксофона, акордеона і ударної установки випромінив у слухачів потік якісної естрадної музики та народних мотивів.

Наступними на сцену вийшли хлопці і дівчата зі зразкового театру пісні “Гармонія”. Вони вдихнули у дійство патріотичні почуття та легкі сумні нотки своїми чудовими переспівами відомих сучасних українських пісень у сольному вокальному виконанні та багатоголоссям. Музичний супровід зі скрипки, електрогітари і кахона створив атмосферу яскравого настрою у всіх присутніх.

“Ми приїхали з Миколаївської області. Мій син сьогодні теж виступатиме зі зразковим театром пісні “Гармонія”. Нам дуже тут подобається, тут дуже добрі люди, дуже талановиті, дуже творчі. Ми також хочемо підтримати наших воїнів, наших захисників. Будучи тут, ми робимо все, що можемо”, — поділилась відвідувачка концерту Тетяна.

Нещодавно театр пісні дав рекордний для себе концерт у Калуському районі, теж на користь ЗСУ. Сьогоднішній виступ є їхнім десятим благодійним концертом з початком відкритої війни.

Закривали захід своїм виходом музиканти камерного хору “Тавор”. Вони подарувавши слухачам багато глибокого матеріалу з етнічним та академічним наповненням. Пісні, виконані ними сьогодні, відгукувались в кожному українцеві, котрий мав нагоду їх слухати.

Учасники заходу подарували містянам чимало емоцій. Натомість вдячні слухачі долучились до благодійної акції.

Всього було зібрано понад 12 000 грн.

Зібрані кошти передадуть благодійному фонду “Там де ти”, що займається допомогою Збройним силам України.

“Ідея передати кошти благодійному фонду “Там де ти” виникла так: цей фонд надає допомогу українським воїнам, що перебувають у різних гарячих точках і з різних підрозділів, та які безпосередньо є калушанами. Ми завжди мали за правило — “свій до свого по своє”. Свого часу ці люди були в нас на концертах, це наші друзі, наші сусіди, наші родичі. І ми хочемо висловити велику підтримку, як матеріальну, так і показати те, що ми пам’ятаємо про них, що ми переживаємо. Ми разом хочемо наблизити перемогу: хлопці — зі зброєю, а ми — мистецтвом”, — поділився один з організаторів заходу Юрій Демків.

Відчути частку сьогоднішнього музичного дійства або повторити пережиті враження від концерту ви зможете, переглянувши пряму трансляцію заходу.

Остап Лагойда

Нагору