Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Німецько-українська письменниця Ксенія Фукс презентуватиме нову книгу на Калущині

Література часом стає бронею. Українська література ж, ще і зброєю. В час коли в нашій країні вирує війна, кожна українська книжка й український автор оцінюються на вагу золота. У нас гарна новина — наступного тижня Калущину відвідає відома українська письменниця з Німеччини — Ксенія Фукс.

Ексклюзивно анонсує Інформатор.

Вже наступного вікенду в Калуші та Долині відбудуться презентації нової книги, роману в новелах —  “12 годин чоловіка“.

Презентація у Калуші пройде 13 серпня о 18:00 у “Хабі 93” за адресою вул. Грушевського, 93, а у Долині, наступного дня, 14 серпня о 13:00 у приміщенні Долинської центральної публічної бібліотеки за адресою проспект Незалежності, 19а.

Обидві події модеруватиме літературний агент і друг Ксенії — Остап Микитюк.

Ксенія Фукс знана громадська активістка, художниця, головна редакторка та співзасновниця україно-німецького журналу “Gel[:b]lau”, голова та співзасновниця ГО “Українське ательє культури та Спорту” в місті Штутгарт. Свого часу письменниця закінчила Донецький національний університет за фахом “Англійська мова та література” та Штутгартський університет медіа за фахом “Реклама та маркетингові комунікації”.

Її дебютний психологічний роман “По той бік сонця” у 2019 році увійшов до короткого списку “Книга року BBC”. У 2020 році у чернівецькому “Видавництві 21” побачив світ роман у новелах “12 сезонів жінки”, який увійшов до короткого списку “Книга року BBC – 2020”.

“12 годин чоловіка” — довгоочікуване продовження “сезонів”.

“Сьогодні суспільство потребує героїв, та, з огляду на чорно-біле мислення, не розрізняє відтінки. Немає справжніх чоловіків, так само як немає несправжніх. Немає справжніх чи несправжніх героїв, натомість є справжні почуття, страхи, емоції, історії, кризи, бажання. Справжнім є життя, і, безперечно, справжньою є смерть.
12 чоловіків навздогін 12 жінкам поділяться з читачами своїми труднощами, життєвим досвідом, своїм гумором та недоречністю, зухвалістю і чуттєвістю, своїми принципами та своєю щирістю”, — розповідає про книгу Ксенія.

Остап Микитюк

Нагору