Інформатор Калуш

ТРЕШ

“Гастролерок” з Волині затримали за крадіжку на Калущині

Днями до поліції надійшло повідомлення від жительки Калуського району. Потерпіла повідомила, що її будинок обікрали.

Розповідає Інформатор покликаючись на поліцію Івано-Франківської області.

Невідомі жінки зайшли до будинку, де перебував лежачий пенсіонер. В розмові з чоловіком зловмисниці дізналися, що більше на території нікого немає. Чим вони і скористалися. Їм вдалося викрасти: 8 тисяч доларів США, 20 тисяч злотих та золоті прикраси. Потім жінки втекли на автомобілі у невідомому напрямку.

Через кілька годин працівники оперативного управління карного розшуку обласної поліції разом з калуськими співробітниками затримали правопорушниць у Львівській області. Йдеться про трьох мешканок Волинської області: 1966, 1964 та 1984 років народження. Двоє з них раніше судимі за аналогічні злочини. Під час огляду автомобіля було вилучено частину викрадених грошей та золоті прикраси.

Слідчі повідомили затриманим про підозру за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України – крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану. А суд уже обрав їм запобіжні заходи – тримання під вартою. 

Станом на сьогодні, незалежно від розміру  вчиненої крадіжки, міра покарання обирається найсуворіша, оскільки прирівнюється до скоєння тяжкого злочину. За скоєне їм загрожує максимальне покарання до 8-ми років ув’язнення

 

Олег Вітковський

Нагору