Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Алкоголь у Калуші: які сталися зміни?

На Прикарпатті дозволили продавати міцний алкоголь з 10:00 до 21:00. А як з цим у Калуші?

Інформатор поцікавився, чи запрацював новий наказ у нашому місті.

Документ, що вносить зміни до обмеження збуту алкогольної продукції, був виданий Івано-Франківською ОВА минулого тижня — 3 серпня. Однак чи справді калуські магазини, де міститься відповідна продукція, встигли перелаштуватись на нові правила? З’ясувалось, що деякі вже активно виконують наказ адміністрації, але є й такі, що виділяються з більшості.

“Еко-Маркет” на вул. Дзвонарській, 5. Фото зроблене о 16:27. Таблички з повідомленням про обмеження немає, алкогольний відділ не загороджено.

“Гостинний Дім” на вул. Дзвонарській, 14. Фото зроблене о 16:30. Таблички з повідомленням про обмеження немає, алкогольний відділ не загороджено.

“АТБ” на просп. Лесі Українки, 12а. Фото зроблене о 16:38. Таблички з повідомленням про обмеження немає, алкогольний відділ не загороджено.

“Торба” на бул. Незалежності, 2. Фото зроблене о 16:44. Таблички з повідомленням про обмеження немає, алкогольний відділ не загороджено.

“Сільпо” на майд. Шептицького, 7. Фото зроблене о 17:02. Є табличка з неактуальними обмеженнями, однак алкогольний відділ не загороджено.

“Рукавичка” на вул. Дзвонарській, 14. Фото зроблене о 17:09. Є табличка з неактуальними обмеженнями, однак алкогольний відділ не загороджено.

“АТБ” на вул. Грушевського, 99а. Фото зроблене о 17:20. Є табличка з повідомленням про актуальні обмеження.

Також ми спиталися у калушан, як вони ставляться до нових обмежень, чи підтримують зміни:

“Ті люди, які захочуть випити, й так знайдуть де це зробити, незалежно від години. Я вважаю зняття минулих обмежень нормальними, бо є люди, які після роботи хочуть випити келих вина, коктейль абощо, а такої можливості не було”, — Сергій, 26 років.

“На мою думку, таке рішення суспільство може сприйняти як завершення активної фази війни. Тож вважаю таке рішення неправильним. Єдине виправдання це заробіток для кафе та ресторанів, які зараз не можуть працювати на повну. Крім того, через війну люди фактично будуть “заливати стрес”, а це може спричинити небажані наслідки”, — Роман, 36 років.

“Я ставлюсь до цього негативно, бо алкоголь руйнує людей. Я вживаю алкоголь дуже мало, та й лише як ліки. Люди в нас зовсім не вміють пити, тож я категорично проти зняття обмежень, тим більше під час війни”, — Федір, 50 років.

Остап Лагойда

Нагору