Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Оксану Тебешевську відзначили премією за досягнення у краєзнавстві

Вчора, 11 серпня, в Івано-Франківську відбулось засідання комісії з призначення премії імені Володимира Полєка. Однією з лауреаток стала письменниця з Калуша.

Розповідає Інформатор з посиланням на Івано-Франківську ОДА.

Ця премія існує на Прикарпатті вже понад 10 років та присуджується діячам за вагомий внесок у збереження історико-культурної спадщини та розвиток краєзнавчої науки.

Серед цьогорічних переможців премії — відома культурна та громадська діячка, Заслужений вчитель України Оксана Тебешевська. Члени комісії відзначили важливість її статей на історико-краєзнавчу тематику та роботу в Національній спілці краєзнавців України.

Також аналогічну нагороду отримали: дослідник історії села Володимир Боцюрко, авторка фундаментальних краєзнавчих праць Любов Соловка та доктор історичних наук, професор Олег Жерноклеєв.

“Я можу твердо сказати: премії в галузі краєзнавства — дуже добра справа, адже в рамках цього напряму досліджень десятиліттями самовіддано, жертовно працюють чимало людей, частіше на аматорських, громадських засадах, але які цим просто “живуть”, і вони вартують того, щоб бути поцінованими, відзначеними, віддяченими. Ця премія, про яку мова, присуджується без поспіху, як правило, по факту значимого доробку, коли він уже пройшов певну апробацію часом і громадською увагою. І це теж позитивно”, — надав ексклюзивний коментар Інформатору професор Жерноклеєв.

Остап Лагойда

Нагору