Коломия До сайту

1200 дітей з Калущини взяли участь у проєкті від ЮНІСЕФ

У цю суботу в нашій громаді завершився проєкт психологічної підтримки “Поруч”, який передбачав відновлення через спорт.

Розповідає Інформатор з посиланням на мера Калуша Андрія Найду.

Цей проєкт надавав психосоціальну допомогу дітям, молоді та сім’ям, які постраждали від війни. Спортивну складову проєкту реалізовували благодійний фонд “Розвиток футболу України” у партнерстві з Українською асоціацією футболу та за підтримки Дитячого фонду УЄФА.

Впродовж 2 місяців для калуських дітей проводили спортивні заходи, заняття у групах психологічної підтримки з арттерапії, майстер-класи, формували навички здорового харчування.

Проєкт був реалізований у 4 громадах, які входять до Калуського району.

Упродовж усього проєкту з дітьми активно працювали психолог Ольга Милюзина, медик Іванна Дуб та Ігор Височан, учитель фізкультури Верхнянського ліцею.


До заходів долучилися діти із сіл Копанок, Голиня, Студінки, Калуських ліцеїв №2,5,6,10. З 1200 дітей усього району, учасників проєкту, до 700 – з Калуської громади.

У цю суботу відбулися фінальні заходи на стадіоні “Хімік”. Учасники в ігровій формі закріплювали свої знання з навичок здорового способу життя, на спритність та кмітливість брали участь в командних змаганнях з м’ячем та футболі. Всі діти отримали подарунки.