Інформатор Калуш

ТРЕШ

Калушанин обікрав Лімницю

Місцевий суд покарав чоловіка за незаконне добування корисних копалин з ріки Лімниця. Чому та що загрожує злодію?

Розповідає Інформатор з посиланням на рішення Калуського міськрайонного суду.

Згідно матеріалів справи, обвинувачений не був зареєстрований, як суб’єкт підприємницької діяльності та не мав, передбаченого законодавством, дозволу на видобування піщано-гравійної суміші, яка належить до корисних копалин загальнодержавного значення.

Чоловік вирішив все ж таки добути корисні копали, хоча й не мав дозволу. Для цього позичив у знайомої саморобний причіп, взяв з собою лопати, та на тракторі “ЮМЗ-6”, який також позичив, поїхав до ріки. Навантаживши на причіп піщано-гравійну суміш, обвинувачений попрямував додому. Під час перевезення був зупинений поліцейським.

Суд призначив крадію покарання у вигляді штрафу в розмірі 51 000,00 гривень.

Речові докази по кримінальному проваджені, трактор «ЮМЗ-6» та саморобний двоколісний причіп, суд вирішив після вступу вироку в законну силу повернути власникам. Піщано-гравійну суміш, лопати з дерев’яним держаком, суд конфіскував.

Нагадуємо, що ріка Лімниця являється ландшафтним заказником місцевого значення з водоохоронною смугою вздовж берегів шириною 100 м. Статус присвоєно 1979 року з метою збереження природного комплексу вздовж русла річки.

Нагору