Інформатор Калуш

ТРЕШ

На Прикарпатті зловили “конопляних” фермерів

Чоловіки вирощували в лісі нарковмісні коноплі. Поліція вилучила у правопорушників наркотичних речовин на суму понад 30 мільйонів гривень.

Розповідає Інформатор з посиланням на Івано-Франківську обласну прокуратуру.

Правоохоронці затримали групу осіб за підозрою у незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, незаконному виробництві та збуті наркотичних речовин у великих розмірах, незаконному посіві та вирощуванні конопель (ч.1 ст. 263, ч.2 ст. 307, ч. 2 ст. 310 КК України).

4 прикарпатці вирощували з метою збуту нарковмісні коноплі. “Конопляну” ферму вони організували посеред лісових насаджень на 4-ох земельних ділянках в Івано-Франківському районі, які засіяли цими рослинами. Чоловіки доглядали, збирали та висушували їх, а далі фасували та реалізовували готову наркопродукцію.

Під час обшуку полісмен вилучили понад 200 кущів коноплі, більше 10 кг наркотичного засобу, обіг якого заборонено – канабіс, пристрій для подрібнення та очищення наркотичного засобу, обладнання для зважування та фасування, грошові кошти. Загалом було знайдено “товару” на суму понад 30 млн грн.

Зловмисників затримано у порядку ст. 208 КПК України. На даний час вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів – тримання під вартою.

Нагору