Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Міністр оборони України розповів про потреби ЗСУ і найближчу мобілізацію

Нещодавно Верховна Рада України підтримала продовження воєнного стану в Україні строком на 90 днів, до 21 листопада. Свіжі новини щодо супутньої до нього мобілізації не забарились.

Розповідає Інформатор посилаючись на інтерв’ю Олексія Резнікова “Голосу Америки”

За словами міністра оборони, наразі в Україні мобілізовано достатньо особового складу і зараз ЗСУ потребують лише конкретних фахівців.

“Завдання щодо мобілізації ставить Генштаб. Вони також оцінюють втрати й знають, де і на якому напрямку потрібно зробити заміщення сил або військ. Або відвести бригади на відновлення боєздатності, а замість них ввести резерв. Але, наскільки я знаю, сьогодні мобілізаційні потреби задовільняються через пошук конкретних фахівців. Тобто не загально, бо багато людей вже мобілізували до Збройних сил України. Це можуть бути оператори БПЛА, спеціальні айтівці,  артилеристи”, – зазначив Олексій Резніков.

Також, посилаючись на головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного Резніков розповів, що біля лінії зіткнення є близько 125 тисяч російських окупантів і хоч ситуація на фронті складна, але контрольована.

Також міністр оборони наголосив, що перемогою України буде вважати вихід на кордони 1991 року.

Нагору