Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Україна, європейська країна — незабаром у “Дії” можна буде шерити своє авто

До війни функція шерингу авто була доступною в додатку, але зі зрозумілих нам усім причин та з міркувань безпеки таку опцію довелося прибрати з “Дії”. Та настав час вносити зміни, які вкотре полегшать нам життя та приберуть зайву бюрократію. 

Розповідає Інформатор посилаючись на Мінцифри.

Станом на сьогодні у кожного українця, в якого є додаток “Дія” на телефоні, є можливість долучитися до шерингу авто, а на додачу ще й до бета-тестування документів англійською.

Невдовзі закордонний паспорт, водійське та техпаспорт у Дії відображатимуться латиницею, повідомляють у Мінцифри.

“Під час бета-тесту ми перевіримо, чи коректно у користувачів документи відображаються англійською та чи правильно відображаються поля документів. Також ми поновлюємо запуск послуги з шерингу авто в Дії, яку призупинили на початку російського вторгнення через відключені реєстри з міркувань безпеки. Тож ми хочемо протестувати її ще раз, щоб впевнитись, що усе працює коректно “, — додають у пресслужбі Міністерства.

Незабаром за кілька кліків у Дії знову можна буде передати право керування своєю автівкою іншому водію: дружині, чоловіку, брату, сестрі тощо. Для тесту послуги й власнику, і належному користувачу потрібно записатися на бета-тест та подати спільну заяву.

Більше деталей і реєстрація – тут.

Остап Микитюк

Нагору