Інформатор Калуш

ТРЕШ

Автозаправна зрадонька: в Україні заарештували мережу АЗС “Amic Energy”

Чим далі в ліс, тим більше дров…Тобто чим більше днів війни з росією минуло, тим пристальнішої уваги зазнають великі компанії, кінцевими бенефіціаріями яких, “випадково” виявляються особи з держави-агресора… Тепер справа дійшла до великої мережі АЗС — “Amic Energy”.

Розповідає Інформатор посилаючись на Бюро економічної безпеки України.

Вчора, 18 серпня, о 14:30 стало відомо, що суд арештував корпоративні права підприємства, якому належить мережа заправок “Amic Energy”. Щоправда, у повідомленні прямо не вказується, що це  вона. Проте, інші джерела, наприклад, видання  “Економічна правда” та “РБК-Україна” підтверджують, що йде мова саме про “Amic Energy”.

До 2014 року компанія працювала під російським брендом “Лукойл”. Бенефіціари та службові особи двох компаній пов’язані між собою, а їхні фактичні власники – громадяни рф. Вказані люди у 2015 – 2022 роках штучно завищували витрати підприємств через кредити від споріднених структур. До витрат зараховувалися відсотки за кредитами.

Загалом накладено арешт на 308 об’єктів нерухомості. Загальна сума корпоративних прав – понад 50 млн грн.

“Обидва підприємства декларували збиткову діяльність. При збитковій діяльності в Україні, премії, включені до вартості імпортованих паливно-мастильних матеріалів, перераховували на користь іноземної компанії”, – зазначають у БЕБ.

Заправка “Amic” є і в Калуші – на вулиці Ринковій, 1, біля кільцевого перехрестя.

Нагору