Інформатор Калуш

ТРЕШ

Суд позбавив волі хулігана з кувалдою

У Калуші засудили чоловіка, який заподіяв чималу матеріальну шкоду. Він покаявся, але це не допомогло.

Розповідає Інформатор, покликаючись на Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області.

Згідно з матеріалами справи, спершу чоловік в стані алкогольного сп’яніння вдерся до помешкання спільного знайомого, суттєво пошкодив вхідні двері та викрав мобільний телефон. Обвинувачений пояснив свої дії бажанням повернути вкрадений телефон друга.

Ще одна ситуація відбулась в одному з калуських магазинів, де у чоловіка стався конфлікт з продавцем. В ході суперечки обвинувачений дістав кувалду та з хуліганських міркувань наніс пошкодження дверям і вікнам магазину. Відтак він підійшов до автомобіля “BMW X5”, що був припаркований неподалік, і тричі вдарив тяжкою зброєю по кузову автомобіля. Свій вчинок обвинувачений пояснив своєю нервовістю та агресивною поведінкою персоналу і власників пошкодженого магазину. Тоді ж підсудний, перебуваючи біля Калуського районного відділу поліції, пошкодив службовий автомобіль.

Зрештою чоловік здійснив крадіжку з ломбарду, проникнувши досередини та винісши машинку для стрижки, навушники, телефон та інші речі. Цю витівку обвинувачений пояснив станом алкогольного сп’яніння.

Під час розгляду справи, виявилось, що підсудний здійснював психологічне насилля стосовно своєї сестри, а також вже звинувачувався за ті ж самі дії, зокрема за вчинення крадіжки в минулому.

Враховуючи всі обставини, суд постановив визнати чоловіка винним за декількома статтями Кримінального Кодексу України та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки 2 місяці та штрафу у розмірі 17 000 грн. Окрім цього хулігану необхідно буде покрити вчинену матеріальну шкоду та юридичні витрати потерпілих на суму 51 113 грн.

Остап Лагойда

Нагору