Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калуські волонтери підвищили свою кваліфікацію

19-20 серпня у “Хабі 93” тривав волонтерський тренінг від “Української Академії Лідерства”. Тепер настав час вражень і суджень.

Ділиться Інформатор.

Відвідувачі заходу поділились справді цікавими думками з приводу тренінгу, який проводився для усіх: від активістів-новачків до волонтерів зі значним досвідом:

“Мені дуже сподобалась подія, яку ми проводили ці два дні. Ми познайомились з новими людьми, а я дуже люблю нові знайомства. Люди — мега-позитивні, мега-класні. Маю надію, що наступний захід буде незабаром. Щодо цих двох днів, то я навчилась багатьох речей. Завдяки тренінгу ми освоїли базу волонтерства та ключові поняття. Зокрема, ми обговорювали емоційне вигорання, що в наш час є надзвичайно актуальним”, — натхненно розказала Тетяна.

Проте, крім позитивних оцінок, були й більш критичні:

“Очікування були не такими, але загалом все вийшло непогано. Тренінг проходив не у вигляді систематизованої лекції, а у більш вільній формі, діалогу, тож це дещо вийшло за межі графіку роботи. Здається, наче тренери самі вигоріли в процесі розповіді про вигорання. Зате в мене тепер є гарний мерч, нас гарно погодували, і я назбирала трішки позитивних вражень, все ж таки”, — дала свою оцінку Олександра.

“Самі враження в мене досить змішані, оскільки все було класно лише на другий день. На початку все проходило без ентузіазму лекторів, без їхнього емоційного ресурсу, який був необхідний для тренінгу. Я очікувала вищого рівня та менше панібратства. Втім до завершення заходу тренери вже стали своїми людьми, і ввечері ми вже грали настільні ігри і їли піцу. Сьогодні було цікавіше — ми розбирали формування команди та особливості взаємної праці. Мені не вистачило трішки конкретики, трішки структури тренінгу, бо ми надто розслаблялись”, — поділилась враженнями висловилась Софія.

Тренінг відвідали навіть гості з інших міст:

“Я у вас тут вперше, вперше відвідала такий захід. До того я бувала лише в таборах, але там атмосфера зовсім інша. У вас тут такі приємні люди, з якими є про що поговорити. Я вражена інтелектуальним рівним і дружелюбністю калушан. При найменшій можливості обов’язково відвідаю вас ще раз”, — розповіла львів’янка Ірина.

“Я сам родом з Калуша, тож мені знайома ця вся атмосфера. Радий, що відвідав цей захід. Сам “Хаб 93″ — дуже прикольне місце, обов’язково зайду сюди ще. Тут свій унікальний вайб, мені тут все неймовірно сподобалось”, — поділився чернівчанин Олег.

Також враженнями від події поділився і тренер “Української Академії Лідерства”:

“Хаб — це простір, для себе, тобто особистого розвитку. Простір для нових знайомств, я відчув це прямо на собі”. Це сукупність нових людей, що заряджає позитивом, з якими є про що розмовляти. До того ж коли тема для розмов є, час пролітає незамітно. Мабуть, таким і є задоволення”, — висловився Юрій Шкварчук.

Остап Лагойда

Нагору