Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

“Гра Престолів” повернулась! | Рецензія

Вчора вийшла перша серія довгоочікуваного серіалу “Дім Дракона”, сюжет якого відбувається у світі “Гри Престолів”.

Інформатор подивився серію та готовий поділитися враженнями.

Фанати гнітючого темного фентезі можуть бути спокійні. Атмосферу жорстокого, брудного, складного середньовіччя, яку створив Джордж Мартін, вдалося повторити. Це особливо хороша новина для прихильників перших сезонів “Гри Престолів”, повних двірцевих інтриг, сексу, реалістичних битв і облог.

Перша серія “Дому Дракона” не розчарувала, попри скептичне відношення до релізу спін-оффу. Річ у тому, що останні сезони попереднього серіалу про драконів і Залізний престол отримав найнижчі оцінки та, на думку багатьох фанатів, ряснів логічними помилками та сюжетними неточностями.

Сюжет “Дому Дракона” розповідатиме історію, яка відбулась за кілька сотень років до подій “Гри Престолів”. Королівська сім’я Таргарієн стикається з династичною кризою, яка можна покласти край мирному і квітючому існуванню Семи Королівств. Вже з першою серії видно, що сценаристи постарались на славу. Сюжет розвивається швидко, персонажі оригінальні та легко запам’ятовуються, мотивація героїв простежується. Проте притаманна франшизі інтрига залишається, змушуючи слідкувати за розвитком подій з непідробним захватом.

Захват викликала і неймовірна комп’ютерна графіка в серіалі. Здавалось би, практично жоден сучасний фільм не обходиться без кількашарової обробки з “електронним пером”. Втім у “Домі Дракона” графіка чудово зіграла свою роль. Рідко коли можна побачити справді реалістичну картину середньовіччя з дрібкою (або й більше) магії. Але саме в цьому серіалі, судячи з першої серії, ця атмосфера передана на відмінно. Могутні дракони, прекрасних виглядів міста, автентичні костюми — все це чудово передало побут зачарованих темних віків.

Ми радимо і вам поринути у цей всесвіт та поділитися з нами своїми враженнями. Особисто ми з нетерпінням чекаємо нової серії, яка вийде вже 29 серпня.

Остап Лагойда

Нагору