Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Калуський лікнеп: в музеї презентували історико-краєзнавчу працю

Сьогодні, на День Незалежності, відбулась презентація шостого тому “Калуських історичних студій”.

Розповідає Інформатор.

Захід відбувся у Музейно-виставковому центрі Калуської Міської Ради. Презентаційний зал був повний, оскільки калушани є небайдужими до своїх коренів.

“Калуські історичні студії” є збірником наукових статей про Калущину, який видається знаними прикарпатськими істориками і краєзнавцями. Шостий том присвячений ранньомодерній історії, молодіжним організаціям, фольклористиці, українським націоналістам, що діяли на Калущині тощо.

Головним редактором збірки виступив доктор історичних наук, професор Олег Малярчук.

“Незламність духу, яка є в українців, згуртувала увесь світ. Ніхто не сподівався, що таке станеться, але уроки української історії засвоює увесь світ”, — поділився думками науковець.

Всього було видруковано кілька десятків примірника збірки. Декілька копій можна буде знайти у місцевих бібліотеках. Також модератори анонсували створення наступного, сьомого тому історико-краєзнавчих досліджень Калущини та запросили вчених долучитись до цього проєкту.

Не оминула працю і діджиталізація.

“Ми збираємось популяризувати цю книжку, в тому числі через інтернет. Щоб читачі могли зайти на сайт і побачити її там. Я переконаний, що в майбутньому все так і буде”, — висловився з цього приводу в. о. директора музею Олег Відливаний.

Дуже приємно бачити, що калушани непідкупно цікавляться своєю історією чи її частинками. Ми, у свою чергу, обов’язково прочитаємо цей збірник, бо завжди любимо дізнаватись щось нове.

Остап Лагойда

Нагору