Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Медична реформа: Калуська ЦРЛ увійшла до нової мережі

Два місяці тому Верховна Рада прийняла ухвалила законопроєкт, який передбачає наступний етап медичної реформи. Сформують спроможну мережу лікарень. Що це означає і як це вплине на якість медицини у нашій громаді?

Розповідає Інформатор.

Як повідомляє пресслужба голови Івано-Фраківської ОДА Світлани Онищук, на Прикарпатті визначили 17 лікарень, які увійдуть до цієї мережі.

До Франківського госпітального округу потраплять 2 надкластерні лікарні, 5 кластерних та 10 загальних лікарень.

Відтепер лікарні ділитимуться на надкластерні, кластерні та загальні. Якщо пацієнт має складні проблеми зі здоров’ям, то він потраплятиме до кластерних та надкластерних лікарень Вони надаватимуть високоспеціалізовані послуги.

Якщо ж пацієнт матиме найпростіші захворювання – лікуватиметься у медзакладах, які розміщені якомога ближче до його домівки, або ж в загальних лікарнях.

З 2023 року планується, що хворі на інсульт або інфаркт отримуватимуть лікування виключно у кластерних та надкластерних медичних закладах, в яких розташовуватимуться сучасні кардіо центри.

Після того, як завершиться реформування – людина, відповідно до своєї хвороби, потраплятиме у заклад, який спеціалізуватиметься на її лікуванні.

Нагору