Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

російську літературу на макулатуру — у Долині запустили акцію, яка допоможе закупити українські книги

Чим менше російської літератури в Україні, тим краще. Чим менше російських книг у домашній і публічних бібліотеках — тим більше там українських книжок. Долинська бібліотека слідом за тисячами бібліотек по всій Україні також започаткувала флешмоб “Ворожу літературу на макулатуру”.

Ділиться деталями Інформатор.

“24 лютого 2022 року – день, який змінив кожного з нас… Ми повноцінно усвідомили – росія несе в собі масштабне зло, яке потрібно викорінювати всіма можливими способами. Зло це сидить не тільки в танку, а й в ідеології, вирощеній на російській музиці, кінематографі чи книзі”, — озвучує свою  офіційну позицію Долинська бібліотека.

Від сьогодні в рамках акції “Ворожу літературу на макулатуру” у Долинську ЦПБ можна приносити будь-яку російську літературу. Таким чином бібліотекарі вирішили звільнити та оновити як власні бібліотечні фонди, так і полиці свідомих долинян. Акція, як наголошують у бібліотеці є безстроковою. За вилучені кошти будуть придбані сучасні українські книги, цікаві читачам.

“Навіть сьогодні чимало людей захищають російську літературу, особливо класику. Але я підтримую тих, хто вважає, що сучасне покоління українців не потребує російської книги й ми маємо чим її замінити. Всесвітня література багата найрізноманітнішими іменами, жанрами, стилями; українська – ще недостатньо вивчена і ховає у собі справжні скарби. А що стосується книг, написаних для прославлення “партії, лєніна і сталіна”, то тут взагалі немає про що говорити. Вони шкідливі, нецікаві й непотрібні. Для російської літератури в Україні сьогодні існує єдиний шлях – на макулатуру. Саме такою і є мета нашої акції. А ще – придбати сучасні українські книги, за якими читач точно прийде до бібліотеки”, — ділиться директорка бібліотеки Надія Кушнірчук.

Приносити “зіпсований папір” можна у приміщення Долинської бібліотеки за адресою м.Долина, проспект Незалежності, 19а.

Остап Микитюк

Нагору