Інформатор Калуш

ЖИТТЯ

Ошукані Віталієм Хемичем військові написали заяву в СБУ та поліцію

Загалом калушанин міг привласнити собі приблизно 2 мільйони гривень.

Розповідає Інформатор посилаючись на Суспільне.

Після того, як в мережі набрав розголосу скандал навколо ситуації з шахрайськими діями, з’ясувалося, що понад 20 людей перерахували свої кошти Віталію і не отримали обіцяної техніки. Першим про шахрайство калуського псевдоволонтера розповів військовослужбовець Дмитро Грищенко, який теж надіслав кошти і нічого не отримав.

“Він обіцяв, що ось-ось все скине. Минуло десять днів, ми вийшли на бойове завдання. Нас не було вісім днів, ми відстоювали наші землі, нашу Україну. Коли повернулися, то зв’язалися з Віталієм. Він сказав, що ось-ось буде виїжджати, що все добре. Минуло ще шість днів, ми знову вийшли на бойове завдання, повернулися. Він знову почав нам розповідати, що все буде ось-ось, завтра. Ми вже зрозуміли, що нас “кидають”, — розповів у коментарі Суспільному Дмитро Грищенко.

Старший брат псевдоволонтера Олег Хемич каже, що не знає, де зараз перебуває Віталій. За його словами, востаннє вони спілкувалися кілька днів тому, щоб встановити кількість військових та волонтерів, яких обдурив Віталій. Також Олег повідомив, що усі борги брата уже почав сплачувати.

Поговорити особисто з Хемичем молодшим журналістам не вдалося, проте Дмитро Грищенко розповів, що Віталій виходив із ним на зв’язок і вибачався:

“Мені сам Віталій почав писати, просити вибачення, казав що він має залежність і тому подібне. Я йому сказав, що ми обов’язково до нього завітаємо і подякуємо за те, що через нього в нас на фронті є загиблі й поранені. І ці хлопці вже ніколи не дізнаються, чому ми їх не витягли й не врятували, — говорить Дмитро Грищенко. — Ми написали заяву в СБУ та в поліцію. Нам повідомили, що вже розпочали справу щодо Віталія. Його брата Олега ми попередили, що заяву не заберемо, адже людина має нести відповідальність за те, що накоїла. Зібрати з військових 2 млн грн… Я думаю, що він має нести за це кару”.

У Нацполіції Івано-Франківської області підтвердили відкриття кримінального провадження щодо Віталія Хемича за підозрою шахрайстві.

“За фактом шахрайських дій слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України. Наразі триває досудове розслідування”, — повідомила старша інспекторка комунікації поліції області Анна Сосяк.

Нагору